Menu

Brentt rondt verhuizing ICT grote zorginstelling af

Het management van Lunet zorg noemt geslaagd ICT project 'het beste visitekaartje van Brentt'.

ICT is cruciaal in de zorg en moet dus altijd werken. Maar hoe houd je de zorg in de lucht als je de ruimte waar alle techniek samen komt wilt slopen?

videoverslag van de ICT verhuizing

ICT is cruciaal in de zorgsector. Allerlei slimme technieken helpen zorgpersoneel in hun toegewijde taak om clienten bij te staan. Die techniek moet dus te allen tijde werken. Dag en nacht.

Bij Lunet zorg is dat niet anders. Deze organisatie is volop in beweging en is constant bezig om zich te verbeteren. Om die reden staat de oude flat op Campus Donksbergen op de nominatie om te worden gesloopt. Dat is minder gemakkelijk dan het lijkt: alle ICT komt samen in de Main Equipment Room (MER) van de flat. Voordat er gesloopt kan worden, moet eerst alle techniek worden verhuisd.

Brentt stond bekend dat ze dit soort lastige technische projecten goed aan kan en kreeg de opdracht voor deze klus. Al snel ging de project manager, Frank Boerhave, aan de slag. Om te beginnen bracht hij alle leveranciers om de tafel, samen met de zorg. Elk stukje ICT heeft een eigen specialistische leverancier. Deelname van zorgpersoneel was belangrijk om alle werkzaamheden goed af te stemmen, zodat de impact op de clienten minimaal kon zijn.

Lunet zorg is een grote zorginstelling met 2500 medewerkers en 90 lokaties, dus de impact van uitval van ICT kan heel groot zijn. In enkele weken slaagde Frank erin een plan op te stellen, waarin voor alle betrokkenen een plaatsje was. De bouwers mochten als eerste aan de slag en verlegden en vernieuwden de glasvezelring. Dat was een grote stap in de vermindering van ongeplande uitval. Voor de rest van de werkzaamheden koos de zorg voor een big bang: al het werk met geplande uitval op één dag. Dat leverde een strakke planning op, waarin elke leverancier een stukje in een complexe puzzel was.

De voorbereiding was nagenoeg perfect en de uitvoering verliep volgens plan. Slechts één leverancier wilde niet aanwezig zijn en prompt liep dit stuk van de puzzel vertraging op. Voor de zorg betekende dat alleen binnenkomende telefoontjes tijdelijk niet doorkwamen. De rest van de ICT deed het gewoon weer, keurig op tijd. Het management van Lunet zorg reageerde enthousiast en noemde het project management een mooi visitekaartje van Brentt.

Bovenstaande film is een rapportage van het uitgevoerde project.

| archief bekijken

Recente berichten

Ook bedrijven verspillen veel geld aan ICT

Brentt voorkomt verspilling aan ICT met onafhankelijk advies over ICT architectuur Lees meer...

Brentt bouwt technische infrastructuur zorgcentrale

Kunststukje: De opdracht was simpel, de werkelijkheid omvangrijker, maar de levertijd bleef gelijk. Lees meer...

Brentt helpt de voedselbank met een nieuwe ICT omgeving

De voedselbank heeft in Houten het nieuwe Servicekantoor geopend Lees meer...