Menu

Brentt bouwt technische infrastructuur zorgcentrale

Kunststukje: De opdracht was simpel, de werkelijkheid omvangrijker, maar de levertijd bleef gelijk.

De opdracht begon simpel: verhuis de werkplaats van de medewerkers van een zorgcentrale, maar laat alle hardware op zijn oude plek staan. In het kort: verleg wat kabels. De werkelijkheid was anders. Om kwaliteit te kunnen leveren had de technische opbouw van een nieuwe zorgcentrale in Zuid Nederland veel meer voeten in aarde.

Het hoofd van de Communicatiecentrale gaf het ruiterlijk toe: hij had zich volledig verkeken op de werkelijke omvang voor het opbouwen van de technische infrastructuur. Des te meer was hij onder de indruk dat het project binnen vier maanden was afgerond. En niet alleen afgerond: de doelstelling om een hypermoderne ICT-omgeving te bouwen die met de toekomst mee kan was ruimschoots gehaald.

Het project loste een groot aantal problemen op. Voor de verhuizing kampte de Communicatiecentrale met regelmatige uitval, achterhaalde domotica en een verouderd netwerk dat de sterke groei niet aan kon. Daarmee lag de lat dus eigenlijk meteen een stuk hoger dan de opdrachtgever zich zelf realiseerde.

Binnen vier maanden verbeterde Brentt de domotica, legde het een volledig vernieuwd netwerk aan, bewerkstelligde het een volledig herzien telefonienetwerk nodig en ten slotte verzorgde het de kantoorautomatisering.

Het "verleggen van de kabeltjes" was een volwaardig technisch infrastructuur project geworden, maar Brentt bleek in staat om binnen vier maanden een hoogwaardige infrastructuur te bouwen die bij een moderne zorgcentrale past.

| archief bekijken

Recente berichten

Ook bedrijven verspillen veel geld aan ICT

Brentt voorkomt verspilling aan ICT met onafhankelijk advies over ICT architectuur Lees meer...

Brentt bouwt technische infrastructuur zorgcentrale

Kunststukje: De opdracht was simpel, de werkelijkheid omvangrijker, maar de levertijd bleef gelijk. Lees meer...

Brentt helpt de voedselbank met een nieuwe ICT omgeving

De voedselbank heeft in Houten het nieuwe Servicekantoor geopend Lees meer...